2012.04.02.
22:42

Írta: DaisyB

Felmelegítve csak a káposzta...avagy egy újabb elmélkedés Daisy-től

Sziasztok!

Nos most azt fogom kifejteni, hogy miért is van az, hogy rengeteg kapcsolatot kezdenek újra, holott, mindenki tisztában van a "felmelegítve csak a káposzta jó" mondással és annak igazságával.

Alapvető igazság erre, az, hogy mert rohadtul félnek az emberek az egyedülléttől. De én most másfelől közelíteném meg a dolgot. A napokban néztem egy romantikus filmet és akkor jött a megvilágosodás. Már megint a média az, ami iszonyat befolyásolással van ránk.

Szóval a romantikus filmek...nézzük csak meg közelebbről a felépítését: adott a "tökéletes" férfi és nő. A véletlen, a sors, vagy nevezzük aminek akarjuk egymáshoz sodorja őket. Kisebb akadályokat átugorva, iszonyatosan egymásba szeretnek és minden szép és jó. Na de, hogy legyen egy kis konfliktus is és 10 perc után ne legyen vége a filmnek beüt a ménkű és úgy összevesznek, hogy szakítanak is azon nyomban. És itt jön képbe az elmélet. Rájönnek, hogy nem tudnak egymás nélkül élni, szenvedés az egész élet, ha a másik nincs ott, és máris rohannak vissza egymáshoz.

És mi meg ezt szépen esszük, isszuk és magunkba szívjuk. És addig el is hisszük, míg a saját bőrünkön meg nem tapasztaljuk, hogy semmi sem történik úgy, mint a romantikus filmekben. Ha valami nem működött, az már nem is fog. Szenvedhetünk és fogunk is, de a láng, ami kihűlt, nem fog újra lobbanni, azok a dolgok, amik nem voltak meg, nem lesznek meg hirtelen a semmiből. Hiába az ilyen sztoriknak nem happy end a vége. Ha újra is próbálják onnan nem következik egyenesen a boldogan míg meg nem... sőt. Vagy semmi sem változik az előzőekhez, vagy még rosszabb lesz. És akkor talán belátjuk, hogy semmi sem olyan, mint a gyermekkori mesékben és az amerikai romantikus filmekben.

Azt hiszem olvasóim egyet értenek velem ezen kis szösszenetemben. Legalábbis azok, akik már megégették magukat azzal, hogy hittek a csodában, s a média befolyásolásában. És igen...én sem csak a levegőbe beszélek. Ha te kedves olvasóm még hiszel a csodába, hiába is próbállak meggyőzni az ellenkezőjéről, de azért egy próbát megér nem, de? Hátha elgondolkodsz rajta és talán te megúszhatod ezt. Vagy nem. Nem tudom. Egyet tudok az élet pofonjai előttem folyamatosan tisztítják a képet, amit látok, minden értelemben.

Nos ennyi lettem volna mára. Hirdessétek az igét: "csak a káposzta!!!"...

 

Bye Daisy

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://daisybrightmore.blog.hu/api/trackback/id/tr454360045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása